JUNIORI SRBIJE DEKLASIRALI JUŽNU KOREJU ZA ČETVRTFINALE SP

(28.6.2023) – Fantastično igraju juniori Srbije na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj. Nakon odlično odrađene grupne faze takmičenja, danas su uspeli da dominantnom partijom protiv Južne Koreje (115:83) odu u četvrtfinale takmičenja!

Potpuno su deklasirali naši momci do 19 godina Južnu Koreju koja je, pogotovo u prvom poluvremenu, doživela pravi brodolom.

Srbija je meč otvorila serijom 7:0 i izabranici Vladimira Đokića su nastavili da igraju punim gasom pa su već nakon prvih 10 minuta vodili sa 33:12?!

Nijednog trenutka nije došlo do opuštanja kod naše ekipe. Južna Koreja je bila potpuno nesnađena i nadigrana pa nije ni čudo što je Srbija imala i više nego ubedljivo vođstvo već na poluvremenu – 60:28!

Pitanje pobednika je već tada i bilo rešeno. Usledilo je opuštanje u trećoj deonici kada je rival ubacio 32 poena. Više nego za prve dve četvrtine zajedno.

Popustila je malo odbrana Srbije. Koreja je to iskoristila da koliko-toliko smanji razliku. Ipak, naši talentovani juniori su u 37. minutu meča prebacili i cifru od 100 poena.

Na kraju je trijumf bio i više nego ubedljiv i poslata je veoma jasna poruka. Na Orliće se mora ozbiljno obratiti pažnja pošto nema sumnje da će probati da napadnu medalju.

U selekciji Srbije najefikasniji su bili Filip Borovčanin sa dabl-dabl učinkom od 26 poena i 11 skokova i Lazar Đoković koji je dodao 18. Dobri su bili i Đorđe Ćurčić sa 13 poena, dok je Luka Vudragović stao na 12.

Kod Južne Koreje su se istakli Mun Ju-Hjon sa 22 poena, Li Hae-Sol sa 21 poenom i Li Ju-Jin sa 20 poena.

U četvrtfinalu će Orlići odmeriti snage sa selekcijom Francuske koja je u osmini finala deklasirala Madagaskar sa 119:56.

IZVOR: MERIDIAN SPORT

FOTO: KOŠARKAŠKI SAVEZ SRBIJE