KALUĐEROVIĆ UTIŠAO ZEMUNCE I ODVEO OFK BEOGRAD DO PRVOG MESTA

(13.5.2023) – Prava fudbalska romantika je viđena na stadionu Zemuna. Matine Srpske lige Beograd nam je doneo šarm koji je zaboravljen na domaćim terenima, a OFK Beograd je pobedom nad velikim rivalom izbio na prvo mesto i napravio džinovski korak ka plasmanu u viši rang – 1:0.

Pune tribine, navijači kakvi treba da budu i dva posrnula velikana u borbi za oporavak. Interesovanje skoro u rangu večitog derbija, mnogo fudbalskih fanatika se sjatilo u Gornjoj Varoši kako bi videli okršaj Ofke Zemuna. Nije to bio fudbal visokog kvaliteta, ali smo videli u kom pravcu treba da idemo. Baš je dobro bilo videti dva legendarna beogradska tima pred ovolikom brojem gledalaca i bilo bi lepo za naš fudbal kada bi oba tima mogla u viši rang, jer se oseća veličina pa čak i kada igraju u trećoj ligi.

Andrija Kaluđerović, najveći fudbalski putnik i istinska legenda, dobio je epitet heroja velike pobede „Romantičara“, pošto je postigao jedini gol na meču, koji se ispostavio kao pobedonosni. Usledila je sporna situacija, sudija Srđan Jovanović je pokazao drugi žuti za Ognjena Mimovića, koji je morao ranije u svlačionicu.

Sa igračem manje više od sat vremena je izdražo OFK i uspeo da odoli napadima Zemunaca, koji su ispustili lidersku poziciju i nadaće se kiksu komšija do kraja sezone.

Iako imaju isti broj bodova, plavo-beli su zbog boljeg međusobnog skora uspeli da zauzmu tron Srpske lige Beograd

Za razliku od prvog poluvremena, nastavak je doneo mnogo slabiji tempo utakmice. Pokušao je Zemun da dođe do izjednačenja, kružili su oko gola Ofke, tražili prostor, ali nisu uspeli da naprave ništa konkrento i morali su da polože oružje pred odlično organizovanim gostima.

Iako ima još tri kola do kraja, jasno je svima da je jako teško očekivati da kiks OFK Beograda, kojim je ovom pobedom najverovatnije obezbedio kartu za Prvu ligu Srbije.

IZVOR: MERIDIAN SPORT