KATAI I ZVEZDA JOŠ DVE GODINE

(31.5.2024) – Fudbaler Crvene zvezde, Aleksandar Katai, produžio je ugovor sa crveno- belima na 1+1 godinu.

Posle potpisa, prvi je Magiku čestitao naš sportski direktor Mitar Mrkela.

“Veoma je važno kada na početku prelaznog roka možete da kažete da ste sa igračem, koji pravi razliku u Crvenoj zvezdi – Aleksandrom Kataijem, potpisali ugovor i produžili saradnju. Katai je dugi niz godina veoma važan fudbaler za Zvezdu. Bitan je na terenu i u svlačionici. Tokom prethodnih sezona videli smo da je igrač koga publika pozdravlja i voli. Srećni smo u klubu što smo produžili ugovor sa Kataijem. Verujem da će u narednim godinama biti ono što je bio sve vreme u Crvenoj zvezdi” , istakao je sportski direktor našeg kluba.

Katai nije mogao da sakrije zadovoljstvo zbog toga što će ostati u voljenom klubu.

“Mislim da su povrede sa početka sezone, koje se nadam više neće ponavljati, odložile produžetak ugovora, pa smo sačekali da se završi sezona. Mnogo sam srećan, ostajem u klubu koji volim, ali i u Beogradu sa porodicom, ne moram nigde da se selim. Iako još uvek ne planiram, iskreno se nadam da ću ovde završiti karijeru. Titule i duple krune su samo potvrda našeg dobrog rada. Kao tim sigurno rastemo iz godine u godinu, verujem da će tako biti i u budućnosti. Želim da i u narednom periodu osvajamo titule, duple krune, igramo Ligu šampiona, kao i da nastavim da postižem golove” , istakao je Aleksandar Katai.

Katai je jedan od najboljih fudbalera Crvene zvezde u 21. veku i na 270 utakmica je postigao 127 golova. Na večnoj listi strelaca ako se računaju samo takmičarske utakmice, ima 113 pogodaka i četiri gola ga dele da prestigne Darka Pančeva i probije se na sedmu poziciju. Takođe, Katai je postigao 101 gol u Superligi Srbije i tri pogotka ga dele od toga da bude najbolji strelac u istoriji pomenutog takmičenja.

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA