KECMANOVIĆ NAKON PET SETOVA U TREĆEM KOLU AO

(18.1.2024) – Srpski teniser Miomir Kecmanović slavio je u drugom kolu Australijan Opena Jan-Lenarda Štrufa nakon pet setova (6:4, 1:6, 7:6, 1:6, 7:6).

Izjednačena borba viđena je u prvom setu, sve do sedmog gema kada je srpski teniser uspeo da dođe do brejka. Kecmanović je uspešno sačuvao prednost do kraja za vođstvo od 1:0 u setovima.

Zaigrao je bolje Štruf u drugom setu i vrlo brzo uzvratio. Pri rezultatu 2:1, oduzeo je servis Kecmanoviću, da bi posle brejka ponovio istu stvar i sa 6:1 izjednačio u setovima.

U trećem setu oba tenisera su bila sigurna na servisu, pa se otišlo u taj- brejk. Ekspresno je Kecmanović poveo sa 3:0 što je bila nedostižna prednost za novo vođstvo od 2:1 u setovima.

Četvrti set bio preslikan kao drugi. Štruf je pri identičnom rezultatu napravio prvi brejk, a do kraja seta je još jednom uspeo da oduzme servis rivalu i donese novo izjednačenje. Kecmanović je prvi došao do brejka i ostvario prednost od 3:1 u gemovima. Međutim, nije uspeo i da potvrdi brejk i Štrufu je ponovo pripao set.

Imao je Kecmanović prednost od 6:5 u petom setu, kada je pokušavao da dođe do novog brejka i pobede. Štruf je smogao snage i odbranio tri meč lopte, da bi kasnije uspeo da izbori taj- brejk.

Serija mini brejkova viđena je na obe strane, ali je na kraju više strpljenja imao Srbin posle velike borbe.

Naredni rival Kecmanoviću biće Amerikanac Tomi Pol.