KECMANOVIĆ NAKON PREOKRETA SAVLADAO JAPANCA

(15.1.2024) – Srpski teniser Miomir Kecmanović savladao je Japanca Josukea Vatanukija sa 3:1 u setovima na startu Australijan opena.

Miomir Kecmanović je bio bolji od 102. na listi posle preokreta rezultatom 4:6, 7:5, 6:3, 6:4, a naredni protivnik biće mu bolji iz duela Rinkija Hidžikate i Jana-Lenarda Štrufa.

Početak meča protekao je sigurnim servisima na obe strane, sve do sedmog gema, kada je Vatanuki iskoristio drugu brejk loptu, kojom je obezbedio prvi set. U drigom setu samo je Kecmanović u jednom gemu Vatanukija izborio igru na razliku, da bi kasnije u poslednjem gemu pred taj- brejk, uspeo da zada udarac rivalu. Prvu set loptu Kecmanović nije uspeo da iskoristi, da bi potom drugu uspešno iskoristio za izjednačenje.

Kecmanović je nastavio u trećem setu tamo gde je stao u drugom i vrlo brzo, u četvrtom gemu oduzeo je servis protivniku. Nije bilo lako da sačuva tu prednost, pošto se u dva od naredna tri gema, poigravao sa brejk loptom.

Četvrti set nije baš najbolje započeo srpski predstavnik, pretrpeo je brejk u drugom gemu, ali je brzo uzvratio. Vratio je brejk, a onda u petom gemu napravio još jedan, koji je i potvrdio, te tako napravio niz od četiri osvojena gema.

Vatanuki je uspeo da prekine seriju Kecmanovića, ali nije uspeo da izbegne novi poraz od srpskog tenisera.