KECMANOVIĆ PORAŽEN U BUKUREŠTU

(19.04.2024.) – Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u četvrtfinale ATP turnira iz serije 250, u rumunskoj prestonici Bukureštu. Našeg tenisera eliminisao je Španac Pedro Martinez, trenutno 57. igrač sveta, rezultatom 2:1 u setovima (6:7, 6:3, 3:6).

Prilično izjednačeni prviu set pripao je Martinezu, boljom igrom u “taj- brejku”, koji Španac dobija sa 7:4. U nastavku igre Kecmanović je pronašao svoj ritam, nametnuo prepoznatljivu igru, pa je brzo poveo sa 3:0 u drugom setu. Martinez se nije predavao, zaigrao je koncentrisanije i sigurnije, pa je ubrzo stigao i do izjednačenja. Ipak, Kecmanović je prebrodio trenutak krize, zaigrao sigurnije u nastavku, pa je s tri vezana gema došao do 6:3 i izjednačenja.

u trećem, odlučujućem setu, svaki igrač držao je svoj servis do 2:3. U šestom gemu Martinez pravi brejk i stiže do velike prednosti od 2:4, a potom ubrzo i sigurno osvaja još jedan gfem na svoj servis. Kecmanović nije mogao da se vrati u meč, pa je Španac slavio sa 6:2, ukupno 2:1, i otišao dalje.

FOTO: ATP tour