KECMANOVIĆ U TREĆOJ RUNDI ROLAN GAROSA

Petog dana Rolan Garosa na terenu se našlo još troje srpskih takmičara.

Miomir Kecmanović je igrao interesantan meč sa kontraverznim Kazahstancem Bublikom i bio uspešan. Srpski teniser je posle 4 seta bio bolji i prošao u treću rundu. Prvi set je dobio Bublik rezultatom 6:4, drugi je bio neizvestan, ali je Kecmanović uspeo da prevagne na svoju stranu i dobije ga sa 7:5. Preostala dva seta Kecmanović je bez muke dobio, sa 6:2 i 6:1, pa nastavlja da briljira u ovoj sezoni.

Laslo Đere i Aleksandra Krunić nažalost su poraženi. Đere je odigrao jako tesna tri seta sa drugim teniserom planete, Medvedevim. Iako rezultat to ne pokazuje, veliku borbu smo videli u sva tri seta. Medvedev je ipak bio bolji rezultatom 3:0, po setovima 6:3,6:4,6:3.

Aleksandra Krunić je zaustavljena u drugoj rundi. Bolja od nje je bila ruska teniserka Veronika Kudermetova, sa 2:0. Bez većih problema Ruskinja je izbacila našu teniserku.

Ponovo jako težak meč Cicipasa. Sjajni Čeh Kolar, se nije predavao na ,,Filip Šatrijeu“. Jedino je prvi set Cicipas dobio rutinski sa 6:3, ali se Čeh onda probudio. Sva tri naredna seta završena su u tajbrejku, Cicipas je dobio 2, Kolar 1. U drugom setu, Stefanos je nekako prvi tajbrejk dobio  sa 10:8, i tako uzeo drugi set. Sledeći je Kolar lako dobio sa 7:3 i tako produžio agoniju Grka. Ponovo tajbrejk u četvrtom setu, i 4 vezane set lopte za Čeha da odvede meč u peti set, ali nije ih iskoristio i tako je posle velike borbe poražen.

Rud, Rune, Rubljov i  Hurkač su rutinski prošli svoje mečeve, a iznenađenje dana je poraz Pliškove, od domaće teniserke Leojle ŽanŽan.

PRIPREMIO: PAVLE JOVIČIĆ