KECMANOVIĆ ZAVRŠIO UČEŠĆE NA AO

(22.1.2024) – Miomir Kecmanović završio je učešće na Australijan Openu porazom od Karlosa Alkaraza u tri seta (6:4, 6:4, 6:0).

Početak meča bio je ujednačen. Oba tenisera bila su sigurna na svom servisu, ali to nije trajalo dugo. Igrao se treći gem prvog seta kada je španski teniser uspeo da brejkuje Srbina čime je ostvario prednost od 2:1. Kasnije je Alkaraz potvrdio brejk, i sačuvao prednost do kraja za 1:0 u setovima.

Sličan scenario viđen je u drugom setu, ali ovog puta Špancu je trebalo znatno više vremena da oduzme servis rivalu. Pri rezultatu 3:3 u gemovima Kecmanović nije uspeo da sačuva servis i tako dozvolio Alkarazu da ponovo ostvari prednost, koju je ja kao i prvom setu sačuvao do samog kraja.

Treći set počeo je loše po Kecmanovića. Na samom startu Alkaraz je brejkom došao do vođstva od 1:0 u gemovima, da bi kasnije potvrdio brejk za 2:0. Ni ovde nije bio kraj agonije za Kecmanovića koji je po drugi put u trećem setu izgubio servirs, što je olakšalo rivalu put do trijumfa i u trećem setu slavio sa ubedljivih 6:0.

FOTO: TSS