KO ISPADA IZ SUPERLIGE AKO KOLUBARI BUDU VRAĆENI BODOVI?

(24.6.2023) – Delikatan slučaj Kolubare nije ni blizu rešenja.

Kako prenosi Sport klub, srpska kuća fudbala do ponedeljka moraće da se izjasni o daljim koracima pred Sudom za sportsku arbitražu, u očekivanju konačne odluke, 21. jula.

Za sada nema dogovora između predstavnika FSS-a i advokatskog tima Kolubare koji su prethodnih dana pokušavali da pronađu kompromis, a i dalje su u opticaju dva scenarija.

Prema prvom, postoji šansa da FSS donese novu odluku, povoljnu po Kolubaru. U tom slučaju, postojeća, o oduzimanju devet bodova, morala bi da bude poništena i potom utvrđena konačna. Slučaj tada ne bi ni došao do institucije u Lozani.

Takođe, postoji opcija da Kolubara ostane u Super ligi i da bismo u narednoj sezoni imali 17 učesnika. Tada bi se navodno, igrala liga u dva kruga…

Dodatni problem je što takva promena sistema takmičenja nije u skladu sa zakonom i ne bi tako lako smela da dobije “zeleno svetlo”.

Drugi scenario, rešenje spora pred Sudom u Lozani, uveo bi FSS u dodatnu neizvesnost. Praktično, do 21. jula i konačne odluke arbitraže, finalne instance u složenom slučaju, ne bi se znao sastav lige za narednu sezonu.

Automatski, start šampionata morao bi da bude pomeren, A to nikome ne odgovara. Mnogo toga bi moglo da bude jasnije već naredne nedelje.

IZVOR – MERIDIAN SPORT, SPORT KLUB