KOKOŠKOV – Prva “prozivka”

“Orlovi” su se okupili pred mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Finske i Gruzije. Novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov izjavio je danas da mu je ukazana velika čast da vodi nacinalni tim. “To je san svakog trenera i poseban momenat u mom trenerskom životu”, rekao je Kokoškov, tri dana uoči starta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ognjen Dobrić na okupljanje došao sa zavojem na ruci, zbog povrede propušta prvi kvalifikacioni prozor, a utakmicu sa Finskom propustiće i kapiten Miloš Teodosić, zbog problema sa osiguranjem. “Pojavio se problem oko osiguranja za Teodosića. Da ne ulazim u detalje, znaćemo za najkasnije dva dana da li će biti u sastavu protiv Gruzije”, rekao je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

Ipak, Kokoškov na okupu ima kvalitetnu grupu igrača, spoj mladosti i iskustva. U ekipi će biti Marko Simonović, Miroslav Raduljica i Novica Veličković, ali i Ognjen Jaramaz, koji je u nedelju bio najkorisniji igrač finala Kupa Radivoja Koraća. 

“Orlovi” kvalifikacije počinju u četvrtak, gostovanjem u Finskoj, a tri dana kasnije u dvorani “Aleksandar Nikolić” ugostiće selekciju Gruzije.

Pripremila: Marina Damnjanović Nackov