KOŠARKAŠI VEĆ SUTRA IGRAJU SA KINOM

(18.8.2023) – Košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je u Kinu gde će igrati na Kupu prijateljstva sa tamošnjom reprezentacijom, kao i Brazilom.

-Zadovoljan sam da je sve proteklo bez puno povreda, da imamo snage i energije pa da ide sve po planu – rekao je kapiten Bogdanović.

-Mislim da smo odradili odličan posao u ovom delu priprema. Ostao je još taj pripremni turnir u Kini, pre prvenstva. Nadam se da će i to proći u redu, pre svega da ostanemo zdravi i svi na broju i da kroz te utakmice i treninge budemo što bolji, jer cilj nam je da budemo najbolji na tom prvenstvu. I da probamo da igramo najbolje što možemo i ostvarimo što bolji rezultat – kaže Ognjen Dobrić.

Mislim da je ekipa izuzetno fizički dobro spremna, poletna je, mlada. Igramo lepu, atraktivnu košarku, mislim da nas to krasi i to je trenutnmo najbitnije. To nam je baza na kojoj gradimo. Možemo da popravimo mnogo stvari kao što su neke situacije u odbrani, tajminzi u napadu i još neke košarkaške sitnice. Sve u svemu, mislim da imamo dobru bazu, imamo za šta da se uhvatimo. Do prvenstva, to će izgledati sigurno još bolje – zaključio je novi košarkaš Virtusa.

Ekipa posle turnira u Kini ide na Filipine gde će od 25. avgusta igrati protiv Portorika, Kine i Južnog Sudana u grupnoj fazi Mundobasketa.

Manilu pamtimo po dobrom jer je Jugoslavija 1978. tu po drugi put bila svetski prvak.

FOTO – SCREENSHOT