KOVAČEVIĆ I JANKOVIĆ PREŠLI SA BRDA NA BRDO

Bojan Kovačević, štoper Čukaričkog, karijeru nastavlja u Partizanu. Klub sa Banovog brda od njegovog transfera u Humsku inkasiraće 600.000 evra, plus 25 odsto procenata od dalje prodaje, prenosi Sportski žurnal.

Uprava kluba sa Banovog brda odlučila je da ga pusti u Partizan, jer je konkurencija na toj poziciji izuzetno jaka. Gordan Petrić ima pored Kovačevića na raspolaganju još pet štopera, tu su Ognjen Vranješ, Vukašin Jovanović, Vojin Serafimović, Luka Subotić i Brikola Guzman. U tako jakoj konkurenciji Kovačević sigurno ne bi dobijao šansu na svakoj utakmici, iako ga je Petrić u Surdulici odlično iskoristio na mestu levog beka umesto Nemanje Tošića.

Ove sezone, Bojan Kovačević je u svim takmičenjima odigrao 15 utakmica za Čukarički, a ukupno za prvi tim Brđana skupio je 44 meča uz jedan gol i jednu asistenciju.

Uz Kovačevića je put Humske otišao i krilni napadač Aleksa Janković. Za njega će Čukarički dobiti samo procente u slučaju dalje prodaje u inostranstvo. Janković je prošao omladinsku školu Partizana, sjajno je krenuo u Čukaričkom, ali se potom razboleo za vreme korone, kuburio sa drugim povredama i sada je , kako sam kaže, potpuno spreman.

FOTO – FK ČUKARIČKI / IVICA VESELINOV

https://www.zurnal.rs/sr/clanak/176203/fudbal/partizan/Stoper-u-humskoj-za-kovacevica-600-000-evra-plus-procenti