KRENULA MEDIJSKA HAJKA NA SELEKTORA STOJKOVIĆA

(27.6.2024) – Fudbalska reprezentacija Srbije vratila se kasno sinoć u Beograd, letom koji je bio pomeren pet sati, zbog problema na minhenskom aerodromu.

Novinarima su se obratili selektor Dragan Stojković, kao i generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović.

– Čekali ste neuspeh, izvolite, udarajte, pljujte vređajte. Čekali ste, nemoj da se lažemo. Negativne stvari donose tu neku vrstu interesovanja. Po tebi smo loši, po meni nismo. Ne možeš da kažeš da se momci nisu borili i da nisu izgarali, a to je najvažnije u sportu. Borili su se momci, kapa dole. Nemojte da dirate reprezentaciju, jer je ona dala svoj maksimum. Što se kritika tiče, slobodno kritikujte, ja sam tu da primam udarce – rekao je Stojković.

Glavna vest je da je srpska reprezentacija doputovala iz Nemačke u hrvatskom avionu.

– Istine radi, nije to hrvatski avion. Angažovana je nemačka kompanija. Naš tim mendžer obično angažuje čarter za potrebe našeg tima. U situaciji kada nam nisu dostupni avioni “Air Srbije” on prihvati ponude i u odnosu na ono što su zahtevi stručnog štaba, dakle satnice, kapacitet aviona i tako dalje, izabere najbolji mogući avion. Naravno, gleda finansijsku stranu, ekonomski najpovoljniju i tako je i angažovana kompanija iz Nemačke. Avion je bio nemački, međutim ispostavilo se da ima neku hrvatsku oznaku, a mi to nismo znali u tom trenutku. Mi smo kroz tunel ulazili u avion, i avion je bio nemački, i sve je pisalo na nemačkom jeziku. Izbrendiran je bio našim bojama u unutrašnjosti aviona. Međutim, kasnije smo saznali, kada smo već bili u avionu, da je registrovan u Hrvatskoj, da ima nekakvu hrvatsku oznaku – rekao je generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović.

Inače, na avionu je bila i hrvatska zastava, a i posada je bila hrvatska.

Ako je verovati medijima, fudbalska Srbija je u depresiji što smo ispali u prvom krugu EP u Nemačkoj. To apsolutno nije tačno jer je manji procenat navijača očekivao prolaz to jest uspeh, svestan kvaliteta naše selekcije.

U prilogu pogledajte detalje sa improvizovane pres konferencije na beogradskom aerodromu.