LAGANO ZAGREVANJE ĐOKOVIĆA, DUBL NIJE NI ODIGRAN

(1.11.2023) – Novak Đoković startovao je laganom pobedom na turniru u Parizu. Pošto je bio slobodan u prvom, naš as je imao za protivnika Argentinca Ečeberiju u 2. kolu. Tu prepreku je lako prnosti, pobedivši sa 2:0 u setovima (6:3, 6:2), za samo 84 minut igre.

Đoković je bio izraziti favorit protiv 31. igrača svetske liste i to je u potpunosti opravdao. Tomas Martin Ečeberija se dobro dršao u prvih sedam gemova, a onda je Srbin napravio brejk za 5:3. Smanjio je Argentinac na svoj servis na 5:4, ali je beogradski maestro bio neumoljiv na svoj svervis za 6:3.

U nastavku meča brzo je bilo jasno da se Ečeberija pomirio s porazom, već posle brejka u prvom gemu. Jedino što je Argentinac uspeo je da smanji na 2:1, pre no što je Đoković ponovo osvojio dva vezana gema za 4:1. Tu je bio krej svakoj priči, pa je ubrzo drugi set završen rezultatom 6:2.

U narednom kolu, već u četvrtak od 11:00 časova, Novak igra protiv Holanđanina Grikspora, kojeg je nedavno savladao i drugi put u dva susreta.

Inače, Đoković i Kecmanović je trebalo da igraju posle Novakovog meča i partiju 2. kola u dublu, ali su se povukli bez izlaska na teren, pa su par Bopana/ Ebden prošli dalje.

FOTO: ATP MASTERS PARIS FB