LAJOVIĆ I MEĐEDOVIĆ ZAVRŠILI UČEŠĆE NA AO

(16.1.2024) – Laslo Đere poražen je od Artura Kazoa sa 3:2, po setovima (6:2, 6:7, 6:2, 3:6, 6:2) u prvom kolu Australijan opena.

Duel od skoro tri i po sata pripao je teniseru koji je u Melburn stigao sa specijalnom pozivnicom. Francuz je bolje otvorio meč, došao do ranog brejka i u nastavku sigurnim servisom došao do vođstva u setovima. Srpski teniser je u drugom došao do izjednače posle taj brejka.

U nastavku je Kazo opet na početku seta napravio brejk i kasnije stigao do nove prednosti u setovima. Đere je uspeo da uzvrati u četvrtom setu, u kome je posle vođstva od 4:2 sačuvao prednost brejka i izborio peti set. Francuz je bolje igrao u tom periodu, napravio dva brejka i posle druge meč lopte plasirao se u naredno kolo.

U prvom kolu eliminisan je i Dušan Lajović, koji je posle dva sata i 26 minuta izgubio od Đulija Cepjerija sa 1:3, po setovima (3:6, 6:3, 3:6, 6:7).

Italijan je u drugom gemu prvog seta oduzeo servis Lajoviću, što mu je bilo dovoljno da kasnije povede u setovima. Srpski teniser uzvratio je brejkom u četvrtom gemu drugog seta i izjednačio u setovima. Cepjeri je u drugom gemu trećeg seta došao do novog brejka, tu prednost je sačuvao i došao do novog vođstva.

Lajović je u četvrtom setu poveo sa 3:1, ali je njegov protivnik odmah u petom gemu vratio brejk i smanjio na 2:3. Teniseri su posle toga osvajali gemove na svoje servise i odigran je taj- brejk, koji je Cepjeri dobio sa 7:3, iskorivšivši treću meč loptu.