LAJOVIĆ IZBACIO ĐOKOVIĆA SA SRPSKA OPENA

(21.4.2023) – Dušan Lajović priredio je iznenađenje u četvrtfinalu Srpska opena u Banjaluci i savladao najboljeg tenisera sveta – 2:0 (6:4, 7:6).

Od starta se mučio svetski broj jedan, jedva je osvojio prvi servis gem, da bi već u svom sledećem dopustio Lajoviću brejk. 

Bio je u zaostatku Đoković, koji je u osmom gemu vratio brejk i tada se činilo da se kreće od nule, međutim, Novak je nanizao nekoliko grešaka i Lajović samo sa jednim izgubljenim poenom pravi ribrejk, a potom i overava pri set sa 6:4.

U drugom setu nije bilo oduzimanja servisa, ali je bilo pregršt brejk lopti. Najdramatičnije je bilo u devetom gemu, kada je Novak servirao, a Lajović imao 0:40, međutim najbolji teniser sveta se izvukao iz ove situacije i poveo sa 5:4.

Set je otišao u taj-brejk, u kom je bilo više nego uzbudljivo. Imao je Novak prednost od 4:1 u jednom momentu, imao je čak i tri set lopte na 6:3, ali ih je Lajović spasao i preokrenuo na 8:6 i tako eliminisao Novaka.

Ovom pobedom, Dušan Lajović plasirao se u polufinale Srpska Opena, gde će igrati sa Kecmanovićem koji je pobedio Lehečku sa 7:5, 6:0.

U preostalim četvrtfinalnim mečevima Rubljov – Džumhur 7:5, 6:3 i Molčan – Đere 6:2, 4:6, 7:5. 

FOTO – SRPSKA OPEN