LAJOVIĆ IZGUBIO NAKON PREOKRETA

(2.2.2024) – Srpski teniser Dušan Lajović poražen je od Aleksa Molčana rezultatom 6:4, 2:6, 6:0, u drugom meču, u okviru baraža Dejvis kupa.

Lajović je već u prvom gemu imao brejk loptu koju nije iskoristio, ali je već u petom uspeo. Terao je na greške rivala i pogađao vinere, pa je prednost duplirao u sedmom gemu, na efektan način, brejkom bez izgubljenog poena.

Znake života Molčan je pokazao u osmom gemu kada je vratio jedan brejk, da bi u narednom gemu na svoj servis spasao i set loptu. To je bilo sve od njega u ovom periodu, koji je pripao Lajoviću, tako što je iskoristio treću set loptu. Umesto da bude dodatni podsticaj, Lajovića je osvajanje uvodnog perioda uspavalo, a drugi set započeo je gubitkom tri gema u nizu.

Brzo je Molčan stigao do 5:1, potom ispustio servis, ali se vrlo brzo vratio u igru i novim brejkom izjednačio rezultat u setovima. Početak odlučujućeg bio je identičan kao start drugog seta, pa je Molčan ekspresno došao do vođstva od 3:0. Za razliku od prethodnog, Molčan je novi brejk napravio u četvrtom gemu i tako sebi utabao put ka pobedi.