LASLO ĐERE SE PLASIRAO U DRUGO KOLO MASTERSA U PARIZU

(30.10.2023) – Laslo Đere se plasirao u drugo kolo Mastersa u Parizu, nakon što je savladao Luka Van Aša 6:7 (6), 6:4, 6:4.

Đere je odlično otvorio meč. Odmah u prvom gemu spasao je jednu brejk loptu, a onda u drugom stigao da oduzme servis protivniku, za 2:0. Relativno lako je potvrdio brejk, poveo sa 3:0 i delovalo je da je da će bez večih problema uzeti prvi set. Držao je u narednih nekoliko gemova servis, stigao do 5:2 dobivši gem s nulom. Međutim, krenule su greške, posebno iz forhenda. Francuz je nakon podrške sa tribina i u devetom gemu prvo vratio brejk za 5:4, a potom i izjednačio na 5:5. Ubrzo smo stigli do taj-brejka u kojem je Van Aš propustio prvu set loptu na 6:5, ali ne i drugu. Dobio je taj- brejk sa 8:6.

Uspeo je Van Aš već u drugom gemu drugog seta da dođe do brejka, potom i lake potvrde istog, 3:0. Laslo je pokušao nešto mekšim i dubljim udarcima da zbuni protivnika i čini se da je uspeo. Vratio je brejk u petom gemu, a potom izjednačio na 3:3, da bi u sedmom gemu došao do novog brejka i 4:3. Za razliku od prvog seta, Đere je uspeo da održi prednost. U desetom gemu, Van Aš je imao brejk priliku, ali nije jen iskoristio i Đere je uspeo da dobije gem i posle 6:4 izjednači u meču.

I jedan i drugi su držali servise u prvoj polovini seta odluke. Onda je Van Aš na 4:3 u dugom gemu imao tri brejk lopte, ali se Đere spektakularno izvukao za izjednačenje 4:4. U narednom gemu, teniser iz Sente je iskoristio drugu brejk loptu za 5:4, a potom je odservirao za pobedu, pošto je 14. asom stigao do 6:4.

U drugom kolu igraće protiv Rusa Karena Hačanova koji je bio bolji od Maksa Parsela, 6:4, 6:4.