LEPE PREMIJE ORLOVIMA ZA PLASMAN NA EVROPSKO PRVENSTVO

(11.11.202) – Srbija je na pragu plasmana na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj pošto ima pet bodova više od treće Crne Gore.

Ukoliko Crnogorci pobede protiv Litvanije, Srbija će protiv Bugarske već 19. novembra juriti barem jedan bod kako bi otišla na prvo Evropsko prvenstvo još od 2000. godine.

Za taj veliki uspeh FSS će odvojiti milionsku premiju za igrače koji će među sobom podeliti 3.800.000 evra.

Tu odluku je doneo Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije, na poslednjoj sednici, gde je ostao pri stavu da reprezentativcima pripadne 40 odsto od ukupnih sredstava UEFA namenjenih za učešće na EP u Nemačkoj.

FSS će za plasman u Nemačku dobiti po 9.500.000 evra,  a svaka pobeda na šampionatu vredi 1.000.000 evra, dok se remi nagrađuje sa simboličnih 500.000 evra.

Aktuelna generacija reprezentativaca nijednom rečju nije postavila pitanje rasporedele nagrade za plasman, niti premiranja tokom kvalifikacionog ciklusa, ali ozbiljni savezi na vreme donose ovakve odluke da ne bi kasnije bilo nesporazuma.

Da ipak sačekamo duel protiv Bugarske 19. novembra od 15 časova u Leskovcu, kada naši fudbaleri moraju da osvoje barem bod pred publikom do 14 godina starosti zbog ranije kazne UEFA.

FOTO – FSS