MAKABI MOŽDA I DOPUTUJE U BEOGRAD

(14.4.2024) – U ovom trenutku je nejasno da li će se duel Makabija i Baskonije u plej-inu Evrolige u Beogradskoj areni odigrati u prvobitnom terminu, prekosutra, u utorak od 19.00 sati.

Izrael je 1. aprila vazdušnim napadom pogodio iransku ambasadu u Damasku i ubio sedam vojnih savetnika, uključujući dva generala, pa je Iran obavestio region da će uzvratiti što je i učinio juče, uputivši dronove na Tel Aviv i ostale gradove. 

Izrael je jutros otvorio svoj vazdušni prostor, koji je bio zatvoren zbog iranskog napada sa oko 300 raketa i borbenih dronova, prenose izraelski mediji.

U saopštenju izraelskih aerodromskih vlasti navodi se da je izraelski vazdušni prostor ponovo otvoren, ali se putnicima iz Tel Aviva savetuje da zbog poremećaja u redu letenja provere satnicu svog leta, prenosi Rojters.

Makabi je trebalo odmah po okončanju duela u prvenstvu sa Hapoel Holonom (91:82) da se vrati u Beograd i to večeras. Pošto se situacija na terenu brzo menja apsolutno je sve moguće, posebno što je Iran potvrdio da je napad dronovima na Izrael završen.

Nema sumnje da Evroliga prate razvoj situacije, te da će blagovremeno izaći sa novim informacijama.

FOTO – SCREENSHOT / YOUTUBE