MATIĆ POSETIO GRAČANICU, VISOKE DEČANE I LEPOSAVIĆ

Proslavljeni srpski fudbaler, vezni igrač Rome i bivši reprezentativac Srbije Nemanja Matić, boravio je na Кosovu i posetio manastire Gračanica i Visoki Dečani, kao i opštinu Leposavić gde se družio sa mališanima.

Tokom posete Leposaviću srpski fudbaler Nemanja Matić je obišao OŠ “Leposavić”, fudbalski klub “Кosmet” i vinariju “Lakićević” u selu Kutnje.

Učenici Osnovne škole “Leposavić”, fudbaleri “Кosmeta”, ali i brojni građani Leposavića imali su prilike da pozdrave Matića, koji se družio sa mališanima, delio autograme i slikao se sa brojnim obožavateljima, navodi Leposavić portal u objavi na Fejsbuku.

Nemanja Matić je profesionalni srpski fudbaler koji trenutno nastupa za italijanski fudbalski klub Roma na poziciji veznog igrača. Karijeru je počeo kao ofanzivni vezni, ali je tokom perioda u Benfiki prešao na poziciju defanzivnog veznog. Poznat je po svojim doslednim nastupima na terenu i borbenom stilu igre.

Do sada je nastupao i za Kolubaru, Košice, Čelsi, Benfiku, Vitese, Mančester junajted i Romu.

Za reprezentaciju Srbije do 21 godine odigrao je 11 utakmica, dok je za seniorsku reprezentaciju debitovao 2008. Odigrao je 48 utakmica i postigao je dva gola. Bio je u reprezentaciji Srbije na Svetskom prvenstvu 2018. Reprezentativnu karijeru završio je u avgustu 2020.