MBAPE NOVI KAPITEN FRANCUSKE REPREZENTACIJE?

(22.3.2023) – Kilijan Mbape (24) treba da bude novi kapiten francuske reprezentacije, javlja L’Ekip.

Mladi napadač na toj poziciji treba da nasledi Iga Ljorisa, koji se oprostio od reprezentacije.

Informacija još nije službeno potvrđena, ali je Didije Dešan prilikom okupljanja ekipe u ponedeljak govorio o mogućnosti da Mbape postane kapiten.

-Razgovaraću sa igračima koji su kandidati, a jedan od njih je naravno i Kilijan. Precizniji ću da budem dan pre utakmice, u četvrtak. Rekao bih da Mbape ima, pored ostalih, jedan ozbiljan kvalitet – on je osoba koja je vrlo dobra u komunikaciji – rekao je francuski selektor.

Iako je i dalje mlad, Mbape je jedan od najiskusnijih francuskih igrača. Za reprezentaciju je sakupio 66 nastupa, a više od njega imaju samo Olivije Žiru (120) i Antoan Grizman (116).

Grizman (32) je isto kandidat za kapitena, a kako pišu mediji, njegov san je bio da sa trakom oko ruke predvodi saigrače u utakmicama za Evropsko prvenstvo 2024. Antoanov plus je što je omiljen u svlačionici pa se on nadao da će mu trofejna karijera i taj podatak biti dovoljni da postane Ljorisov nasljednik.

Francuski mediji navode da će usled svega Grizman da razmisli o svojoj budućnosti u nacionalnom timu.

Francuska će kvalifikacije za Evropsko prvenstvo otvoriti u petak protiv Holandije, dok će tri dana kasnije, u ponedeljak, gostovati u Irskoj. U grupi se još nalaze Grčka i Gibraltar.