MEĐEDOVIĆ OSTAO BEZ FINALA ASTANE

(02.10) – Srpski teniser Hamad Međedović nije uspeo da stigne do svog prvog ATP finala u karijeri. Njega je u polufinalnom meču turnira u Atani porazio Sebastijan Korda, sin nekada čuvenog igrača Petera Korde. Amerikanac je slavio  sa 2:1 u setovima, a sva tri seta rešena su posle taj- brejk igre- 6:7 (8:10), 7:6 (7:2), 7:6 (7:3). Meč je trajao čak dva sata i 53 minuta.

Sve je krenulo dobro po Novopazarca. U uvodnom setu nije bilo brejk poena, pa je Međedović poveo posle 10:8 u taj- brejk seriji. Gotovo identična situacija viđena je udrugom setu, ali ovoga puta u korist Korde, koji je slavio 7:2 u taj- brejku. Bez mnogo razlike protekao je i odlučujući set. U taj-brejku je naš mladi igrač otežao sebi posao lomljenjem reketa, posle jedne greške pri rezultatu 3:1. Korda je automatski dobio još jedan poen, a zatim rutinski slavio sa 7:3 za pobedu.

Bez obzirana ovaj poraz, Međedović je plasmanom u polufinale Astane obezbedio uspon na 104.mersto na ATP listi, pa će sledeći korak biti sigurno pokušaj da se probije među 100 najboljih na svetu.

 FOTO:TSS