METALOPLASTIKA BOLJA OD PARTIZANA

(3.5.2024) – Šapčani su pogocima Jovanovića i Dakića otvorili treći čin bitke za finale plej-ofa. Uz povredu Simića, već u drugom minutu i promašaj Kojadinovića sa sedam metara.

U narednim minutima vratili su se crno-beli i, preuzeli kontrolu, tačno na polovini poluvremena imali dva pogotka prednosti (10:8) i stali.

Posle pogotka Obradovića, Metaloplastika je uzvratila serijom 6:0.

Pravili su crno-beli greške, pogađali okvir gola, domaći su bili mnogo koncentrisaniji. Pokušao je Ćirković da već posle 3:0 preseče nalet domaćina tajm –autom, ali je tek skoro pet minuta kasnije Šotić sa sedmerca koji je zaradio Kojadinović prekinuo post crno-belih.

Uzvratili su izabranici Vladana Matića preko Alilovića, Pavković je odbranio sedmerac Šotiću, a Brajović podigrao na komotnih 16:11.

Do kraja poluvremena osvajač kupa je uspeo da smanji na tri gola zaostatka.

Uzavrelo je sve u popunjenoj Zorki, kad je Gavašelišvili u duelu sa Marjanovićem pogodio stativu sa sedmerca, a na drugoj strani precizan bio Kojadinović (17:16).

Ostali su pribrani domaći, Jovanović je iznudio isključenje Obradovića, a potom pogodio za plus dva.

Zečević je potom izgubio loptu, što je kaznio Filip Milovanović.

Usledilo je novo isključenje gostiju (Šotić), domaći su ponovo vratili na „plus četiri”.

Bio je to znak da Ćirković ponovo uzme minut odmora. Odmah posle njega Dodić je ukrao loptu, a Filip Milovanović pretvorio u gol.

Bio je to momenat kad je Metaloplastika ponovo preuzela kontrolu i rutinski odradila posao do kraja.