MIKEC SA KELHAJMOM NAJBOLJI U “GRUPI JUG” BUNDES LIGE PIŠTOLJEM

Ekipa Kelhajma, za koju se već godinama takmiči olimpijski vicešampion Damir Mikec, uspešno je završila takmičenje u prvom delu sezone u Bundes ligi Nemačke vazdušnim pištoljem,

Kelhajm je osvojio prvo mesto u Grupi “Jug” i sa najbolje startne pozicije plasirao se na “Fajnal ejt” koji će početkom februara biti održan u Noj-Ulmu, gradiću u Bavarskoj.

Poslednjeg vikenda ligaškog dela sezone održani su mečevi 10. i 11. kola.

Kelhajm se takmičio na turniru u Ludvigsburgu. Prvog dana Kelhajm je sa 4:1 pobedio Dinamit iz Firta. Damir Mikec je doneo poen pobedničkoj ekipi ubedljivo savladavši nemačku reprezentativku Sandru Rajc (389:378 u krugovima).

U poslednjem kolu Kelhajm se nadmetao sa Hubertusom Retenbahom i ostvario maksimalnu pobedu – 5:0. Mikec je u direktnom duelu nadmašio Matijasa Mejsingera 383:365.

Maksimalnim trijumfom, Kelhajm je obezbedio prvo mesto sa 18 bodova iz 11 mečeva. Isti učinak (9 pobeda – 2 poraza) ima i ekipa ESV iz Vajla na Rajni. Međutim, Kelhajmu je pripalo prvo mesto zbog boljeg skora u poenima iz pojedinačnih duela. Mikec i njegove klupske kolege su tokom sezone skupili 43, a strelci ESV-a 40 poena.

Drugi turnir poslednjeg vikenda Grupe „Jug“ održan je u Šojringu. Domaćin je bio Edelvajs, čiji je član Duško Petrov.

Edelvajs je u 10. kolu „tesno“ savladao Valdkirh 3:2. Petrov je za rivala imao Norvežanina Ole-Haralda Asa. Posle 40 hitaca srpski i norveški reprezentativac su bili izjednačeni (374:374), pa je odlučivalo raspucavanje. As je dodatnim metkom pogodio 9 krugova, Petrov „osmicu“ i poen je otišao Valdkirhu, za koji se takmiči i Dimitrije Grgič, koji proteklog vikenda nije nastupio u Bundes ligi.

U poslednjem kolu Edelvajs je pobedio HSG Minhen 3:2. Petrovu je rivalka bila prvakinja Evrope Olena Kostevič, nekadašnja olimpijska šampionka. Ukrajinka je našeg strelca nadmašila za dva kruga (384:382) i donela jedan od dva poena poraženom timu.

Dve pobede nisu bile dovoljne Edelvajsu da se plasira na „Fajnal Ejt“. Klub iz Šojringa je ligu završio na osmom mestu.

Uz Kelhajm i ESV, Grupu „Jug“ će na finalnom turniru predstavljati trećeplasirani Valdkirh i četvrtoplasirani Valdenburg. Iz Grupe „Sever“ na „Fajnal ejt“ su prošli Kriftel, Basum von 1848, Frajšuc Vatlingen i Hanover, koji će biti protivnik Kelhajma u četvrtfinalu.

IZVOR I FOTO: STRELJAČKI SAVEZ SRBIJE