MIOMIR KECMANOVIĆ PORAŽEN OD KOKINAKISA U ADELEJDU

Miomir Kecmanović poražen je od Tanasija Kokinakisa u četvrtfinalu drugog turnira u Adelejdu sa 2:1 u setovima (6:3, 6:7, 6:1).

Srpski teniser nije uspeo u nameri da savlada Australijanca.

Tokom prvog seta znatno bolji rival bio je Kokinakis. On je na samom početku seta napravio brejk, koji je kasnio potvrdio i došao do prenosti od 3:0 u gemovima.

Ovu prednost Kokinakis nije ispustio do kraja i bez većih problema osvojio je prvi set.

Tokom drugog seta viđena je velika borba. Oba tenisera bila su sigurna na svoj servis tokom celog drugog seta. Ušli smo u taj-brejk, a tamo je više hrabrosti i koncentracije imao Kecmanović i uspeo da poravna rezultat na 1:1.

Treći set počeo je isto kao i prvi. Kokinakis je na samom startu napravio brejk i doveo Kecmanovića u nezavidan položaj. Velika borba viđena je u petom gemu kada je Srbin svim silama pokušao da oduzme servis rivalu, ali na kraju nije uspeo i Australijanac je poveo sa 4:1.

Do kraja meča nije bilo prostora iznenađenjima i Kokinakis je izborio plasman u polufinale gde će odmeriti snage sa Špancem Robertom Bautistom-Agutom.

Što se tiče Kecmanovića on će se sada spremati za Australijan Open koji počinje 16. januara, a u prvom kolu čeka ga duel sa Čileancom Nikolasom Đarijem.

IZVOR: MERIDIAN SPORT