MITROVIĆ I ORTACI SVETSKI REKORDERI PO BROJU UZASTOPNIH POBEDA

(16.3.2024) – Saudijski Al-Hilal verovatno nije očekivao tako uspešnu sezonu, pogotovo posle brze povrede Neimara i raskida ugovora sa velikom zvezdom.

Međutim, ostatak tima igra sjajno. Najbolji strelac je Aleksandar Mitrović sa 20 golova u šampionatu, saudijski reprezentativac Salem Al-Davsari koji je na Svetskom prvenstvu srušio Argentinu igra odlično, a Sergej Milinković-Savić i brazilski krilni napadač Malcom asistencijama i golovima zaista briljiraju.

Al Hilal je u četvrtak u Azijskoj ligi prvaka bio bolji od suparnika iz domaćeg prvenstva i aktuelnog saudijskog prvaka Al-Itihada 2:0, pa je sastav koji sa klupe vodi Portugalac Žorže Žešuš tako došao do čak 28. pobede u nizu.

To je najduži pobednički niz neke ekipe u istoriji fudbala. Stari rekord je držao velški klub Nju Sents sa 27 uzastopnih pobeda 2017. godine, a prethodno je dominirao Ajaks sa nizom od 26 pobeda iz 1972. godine.

Al Hilal je lider u nacionalnom šampionatu sa 65 bodova posle 23 utakmice, u kojima je izborio 21. pobedu i dva remija, bez poraza. Al Nasr sa Ronaldom ima 56 bodova, Al Ahli sa Firminom 49 bodova i Al Itihad sa Benzemom 40 bodova.

U azijskoj ligi šampiona Al Hilal igra u polufinalu sa emiratskim Al Ainom, dok su drugi par Jokohama i Ulsan.

FOTO – AL HILLAL / X