MLADEN KRSTAJIĆ DOBIO OTKAZ

(26.10.2023) – Odluka o smeni Krstajića doneta je na konferenciji za medije FS Bugarske, a odluka o novom selektoru će biti donešna u skorijem periodu.

Odluka da Mladen Krstajić bude raspušten doneta je jednoglasno od strane Izvršnog komiteta. Svi smo razočarani. Pregovaramo sa novim trenerom, pred samim smo dogovorom. Pošto nemamo još konačnu odluku, ne mogu da saopštim o kome je reč. To ćemo saopštiti 1. novembra. Tada će biti organizovana pres konferencija. Razgovaramo sa više trenera, ne samo sa jednim. Neki su se već pojavili u medijima. Naš cilj je da nađemo najboljeg kako bi Bugarska mogla da bude na top nivou. Nismo zadovoljni rezultatima samo na godinu dana. Pokušali smo da podmladimo tim, ali znamo da su u sportu važni samo rezultati , izjavio je Ivanov.

Bugarska je imala očajne kvalifikacije za EP. Oni su trenutno poslednji u grupi sa dva boda u kojoj se nalazi reprezentacija Srbije, protiv koje igraju utakmicu (19 novembar). Čelnici saveza imaju želju da na Krstajićevo mesto postave domaćeg selektora, ali i dalje nije poznato o kome se radi.