MLADI SRBIN NAJMLAĐI STRELAC ZA ROSONERE OD 1996. GODINE

(17.12.2023) – Jan Karlo Simić je nova zvezda Milana. Srpski defanzivac debitovao je za rosonere, u 21. minutu je ušao u igru posle povrede Pobege, a posle asistencije Leaa je postigao gol u 42. minutu za 2:0. Milan je na kraju pobedio Moncu sa 3:0. Simić je sa 18 godina i 229 dana, posle sezone 1995/1996. godine najmlađi strelac za Milan u italijanskom šampionatu.

Jan Karlo Simić je rođen 2005. godine u nemačkom Nitingenu, od srpskih roditelja. Bio je u Kikersu i Štutgartu, a kao vrlo talentovan prošle sezone dolazi u Milan. Član je U19 selekcije Srbije.

U izjavi posle meča, emotivno je Simić pričao o debiju.

“Pioli mi je rekao da budem spreman i radio sam naporno svaki dan. Već su mi rekli da donesem kolače zbog postignutog gola.”

Kako se osećao prilikom postizanja gola.

“Šta sam osećao. Na terenu nisam osećao ništa, bio sam iznenađen što je lopta došla do mene. Bio sam srećan što sam pomogao timu i nastaviću da radim za sve što me čeka narednih nedelja i mesec. Zaigrati za Milan je san svakog deteta. Radio sam mnogo ovim meseci i veoma sam srećan. Pesma San Sira. Nisam čuo ništa, bio sam u nekom svom svetu.”

Idol? Pa, naravno – Paolo Maldini.

“Ovde se mnogo više insistira na taktici, velika smo porodica i drago mi je što imam šansu da igram ovde. Maldini? On je moj idol, kao malo dete sam gledao video snimke njegovih poteza i utakmica. Za mene je ovo velika čast, zato dajem sve od sebe. Kako sam saznao da me Milan želi? Bio sam u teretani i poziv je stigao… Otac i ja nismo mogli da verujemo. Došao sam kući, pričali smo pet sati o budućnosti i mogućnostima koje mi se otvaraju.

FOTO – SCREENSHOT