MOMIR ILIĆ: “Srbija je talentovana za rukomet”

Nekadašnji kapiten rukometne reprezentacije Srbije Momir Ilić izjavio je da veruje u preporod srpskog rukometa i da ga ohrabruje činjenica da ima mnogo talenovane dece za taj sport.

Rukometaši Srbije na nedavnom Evropskom prvenstvu u Austriji, Švedskoj i Norveškoj nastup su završili u grupnoj fazi bez ijedne pobede. Ilić ističe da nema mnogo šta da se kaže, osim da nije bilo dobro. O razlozima neuspeha ne želi da govori  jer nije bio unutar nacionalnog tima, rekao je Ilić za sajt Fakulteta za sport. Proslavljeni rukometaš je ipak optimista- „Verujem u preporod. Nikako ne smemo iz vida da izgubimo to da smo izuzetno talentovana nacija za ovaj sport. Siguran sam da će se stvari promeniti u korist našeg rukometa. Jer, promeniće se treneri, doći će nova generacija koja će decu obučavati savremenom rukometu. To se neće desiti tako brzo, ali promene na bolje su moguće već za tri, četiri godine. “

Momir Ilić trenutno je u funkciji pomoćnog trenera prvog tima Vesprema, a samostalno vodi i selekciju do 21 godine ovog mađarskog kluba, a usavršavanje u tom polju počeo je na Fakultetu za sport.

Pripremila: Marina Damnjanović Nackov