MUŠKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA NA OKUPU

(11.3.2024) – Skromno, ali sa dugoročnim planom, započinje nova era najboljih srpskih rukometaša.

Smena generacija je na pomolu, ali bez da se iko odriče iskustva iza kojeg stoji kvalitet i forma koju srpski reprezentativci pokazuju u najboljim evropskim ligama.

Ipak, prilike poput martovske EHF nedelje nacionalnih timova i dvomeč sa selekcijom Poljske, služe selektoru Rojeviću da proveri da li su mladi igrači koji kucaju na vrata A tima, spremni za najveće izazove koji slede.

Jedan od onih koji pripada mlađoj generaciji, a već ga odlikuje ozbiljno iskustvo, Uroš Borzaš, među prvim je pristigao u Кovilovo i dočekao saigrače. Pred prvo okupljanje posle prvenstva, istakao je da vlada optimizam i da tim jedva čekanove izazove.

”Čast je i privilegija što sam ponovo na spisku i jedva čekam da krenemo u novi ciklus rada. Biće sigurno drugačije, najpre zbog novog stručnog štaba, ali verujem da ćemo se brzo uigrati i navići. Nadamo se dobrom početku, već na dvomeču sa Poljacima. Energija u ekipi je uvek bila dobra i to se neće promeniti, a svi smo dovoljno iskusni da se na sve promene u taktici i pristupu igri vrlo lako možemo adaptirati. Ovo okupljanje nam je veoma važno jer ćemo pred Španiju imati malo vremena. Svesni smo da nismo favoriti, ali smatram da je to dobro za nas i da nam više prija ta uloga i pritisak na protivniku. Poljska će biti odlična priprema za Španiju. Pobedili su nas u januaru na turniru, ni jedni ni drugi nismo prošli grupu na prvenstvu i negde smo ujednačeni po kvalitetu i sigurno će biti dobra uvertira za majske akcije”, zaključio je 24-godišnji reprezentativac Srbije.

FOTO: RSS