NAŠI RUKOMETAŠI NA IVICI ELIMINACIJE SA EVROPSKOG PRVENSTVA

(14.1.2023) – Rukometna reprezentacija Srbije poražena je od Mađarske 28:27 (14:13) u meču 2. kola Grupe C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Ravnopravna borba viđena je tokom prvih pola sata igre. Srbija je prva uspela da ostvari prednost od dva gola u uvodnim minutima meča, ali je usledio odgovor rivala koji su uspeli sredinom prvog poluvremena da dođu do plus tri.

Međutim, nisu se predavali igrači Tonija Đirone koji su uspeli da se vrate u meč u finišu prvog dela igre i priđu na 14:13.

Drugo poluvreme bilo je kobno po srpske rukometaše. Posle dobre igre na startu i vraćanja meča u egal 16:16 i 18:18, Srbija je ušla u loš period i osam minuta nije dala gol pa su u 46. minutu Mađari vodili sa 25:20. Odličan je bio Cupara na golu naše reprezentacije, ali je još bolji na drugoj strani bio Bartuš. Sve što su naši uspeli do kraja bilo je smanjenje rezultata na 28:27.

Mora se priznati da je Srbija delovala potpuno zbunjeno u periodu kada su Mađari povećavali razliku, bez ikakve ideje i rešenja za duboku odbranu protivnika. Krila su bila potpuno odsečena, a posle je bilo kasno za povratak.

Srbiju je danas dotukao gorostasni mađarski pivot Banhidi (207 cm) sa deset golova iz isto toliko pokušaja, Mate sa 5 kao i srednji bekovi Lekai i Fazekaš. U taboru Srbije istakli su se Borzaš i Vorkapić sa po pet, odnosno Ilić sa četiri pogotka.

U drugom meču naše grupe Island je uz dosta sreće pobedio Crnu Goru sa 31:30, posebno što su Đetići imali napad za izjednačenje.

Mađarska ima 4 boda i ide dalje, Island 3, Srbija 1 i Crna Gora 0 bodova.

Selekcija Tonija Đerone tako je svela svoje šanse za plasman u drugu fazu na minimum pošto joj je sada potrebna pobeda nad Crnom Gorom (utorak 18:00) sa bar dva gola razlike i obavezan poraz Islanda od Mađara.

Problem je što su Mađari več prošli dalje, a Crnogorci su ispali pa te dve ekipe neće sigurno igrati sa onim nabojem kao u prva kola.

Ostali rezultati: Grupa A, Nemačka – Severna Makedonija 34:25 i Švajcarska – Francuska 26:26, Grupa B, Rumunija – Španija 24:36 i Austrija – Hrvatska 26:26.

FOTO – SCREENSHOT/RTS