NEBOJŠA ČOVIĆ NAKON TRIPLETE: “CILJ JE DA NAREDNE SEZONE BUDEMO U OSAM NAJBOLJIH U EVROPI”

(6.6.2024) – Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović se obratio medijima posle završene sezone i osvojena tri trofeja. U ABA ligi, Kupu Srbije i Košarkaškoj Superligri Srbije.

Čović je na početku govorio rekapitulaciji sezone.

“Hvala vam što ste došli u ovom broju da obeležimo ovaj događaj u ovom broju. Jako specifična i teška sezona za nas. I sami znate da smo formirali tim koji je što se tiče Evrolige imao velike ambicije. Ali to vam je u evropi tako. Ne možete da planirate da li će neki igrač da iskoči. Očekivali smo mnogo od Šabaza i Ivanovića. Posle pet kola u Evroligi smo planirali četiri pobede i jedan poraz. Morali smo u hodu da menjamo neke stvari jer se nije desilo ono što smo planirali. Napadali su nas zbog toga. Međutim, na kraju sezone to biva maj-jun mesec se vrši sabiranje i oduzimanje onoga što se desilo. Naš rezultat je omalovažavan i posle  Sve smo izdržali. Kad smo osvojili i ABA ligu i to je postalo nevažno. Kada Zvezda osvoji nešto to nije važno, a kad Partizan osvoji to je važno. U zadnjim godinama je to značajno povećano. Sad smo osvojili treći trofej u Superligi Srbije. Mi nemamo nikakve veze sa onim što se dogodilo sinoć. Bili ste sami svedoci. Sada idu razna spinovanja i priče o tome. Tri trofjea po četvrti put. Četvrta tripl-kruna. Deveti uzastopni trofej prvaka Srbije. Mi se tim trofejima ponosimo. Sedam trofeja regionalne ABA lige, određen broj Kupova Radivoja Koraća. To je nešto što je ostalo iza nas u sezoni 2023/24. Mnogi će probati u konstrukcijama, što mnogo znaju da probaju da omalovažavaju sve što smo uradili u specifičnoj i teškoj sezoni za nas. Mi se okrećemo dalje, sezoni 2024/25, sa ciljevima koji su delimično postavljeni. Jedan od njih je da uđemo u Evroligu u osam timova.”Kupa Radivoja Koraća, sa raznim tekstovima i pričama o “frankenštajnskim timovima”.

“Što se tiče ABA lige i Kupa Koraća i domaće lige podrazumevaju se. To je vrlo lako, lako se osvajaju te titule. Tako se priča. Ništa nije lako, najviše u košarci. Ona je jedini sport sa vaterpolom koja ima regionalnu ligu. Ne znam kako bi ostali sportovi. Kup Radivoja Koraća igrati u našoj konkurenciji nije ni malo lako, takođe i Superligu Srbije. Ceo put nije lak. To dolazi na kraju sezone kada su igrači istrošeni, potrebno je mnogo energije. Nama se to dogodilo. Zvezda je promenom trenera i dolaskom Janisa pokazala da je vrlo dobro skopljena hemija koju je Janis nadogradio. Sa svakim od igrača koji su došli Smart, Gilespi posao je završen. Nije se plašio dolaskom pred derbi. Rekao je da hoće odmah da dođe i da radimo. Kako bude bilo. Izgubili smo prvi derbi, malte ne smo sami sebe pobedili, ali ne umanjujem pobedu Partizana. I drugi smo izgubili, ali smo dobili kompetentnog trenera od Janisa, koji je rekao da ćemo sve uzeti od trofeja. Jedino nije bila garancija za Evroligu. Kada sve saberem čestitam svima u stručnom štabu Zvezde, igračima i ostalim radnicima. Vrlo disciplinovano smo u svim serijama radili. Nismo vršili pritisak na sudije. Nije nam bila taktika 40 minuta ‘jaši po sudijima’. Retko ko je u medijima pisao o igri Zvezdi, već o kukanju. Ne kažem da ni to ne treba. Mi treba da se bavimo košarkom. Sve smo izdržali, kompletne medijske napade sa svih strana, omalovažavanje i pokazali veoma čvrst karakter u sezoni gde smo osvojili tri trofeja. Mogli smo da budemo bolji u Evroligi, al dal smo 16 ili 11 dođe isto, jer nismo ušli u 10, kako je planirano.”