NEDELJA ĆE BITI USPEŠAN DAN ZA SRPSKE SPORTISTE

(9.9.2023) – Najbolji strelac fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović istakao je pred sutrašnji meč protiv Litvanije da su on i njegovi saigrači došli u Kaunas da osvoje tri boda.

– S aLitvanijom smo igrali nekoliko puta, dobro se poznajemo, u današnjem fudbalu nema mnogo tajni. Jedni o drugima sve znamo. A što se tiče golova i konačnog epiloga, napadamo svi kao tim, branimo se kao tim, važno je da se nađe balans i sve da radimo kao tim. Možda u tim nekim detaljima nije sve tako bilo protiv Mađara, ali radili smo analizu, videli sve što je trebalo, sagledali i dobre i loše strane. Sad je nova utakmica i došli smo ovde da osvojimo tri boda – ne ostavlja dilemu Aleksandar Mitrović, koji se zatim ponovo na trenutak osvrnuo na meč sa Mađarima.

– Oni su se u drugom poluvremenu branili, skupili se u svoj šesnaesterac, malo prostora je bilo, pokušavali smo da ga nađemo, mislim da smo stvorili i dovoljno šansi da ne izgubimo utakmicu. Izostala je i sreća, golman je takođe branio odlično. Bilo je, da ponovim, i dobrih i loših stvari, ta utakmica ostaje iza nas. U današnjem fudbalu kad pobediš nemaš mnogo vremena da slaviš, kad izgubiš nemaš mnogo vremena da žališ. Čeka nas novi meč, u poziciji smo u kojoj želimo da budemo, mi se i dalje pitamo – rekao je on.

Mitrović je do sada od 52 gola u dresu Srbije, pet postigao u susretima protiv Litvanije.

– Lepo zvuči, ali svaka utakmica je drugačija, ja ću da se potrudim da nastavim taj niz. Nadam se da ću sutra da poboljšam taj skor, ali najvažnije je da pobedimo. Takođe, ovom prilikom želim da naglasim podršku košarkašima, odbojkašima i Noletu, nadam se da će sutra biti lep dan za srpski sport – zaključio je Mitrović.

FOTO – FSS