NEMAČKA JEDVA PRVA, MAĐARSKA IPAK TREĆA

(23.6.2024) – U susretima trećeg kola A grupe Evropskog prvenstva Nemačka i Švajcarska su remizirale, dok je Mađarska pobedila Škotsku.

Posle poništenog gola Andrića u 17. minutu, Švajcarska je ubrzo povela sa 1:0 golom Ndoja. Nemačka je imala inicijativu, ali ozbiljna selekcija iz njihovog komšiluka nije dozvoljavala promenu rezultata. U 86. minutu iz kontranapada Vargas je povisio na 2:0, gol je poništen zbog ofsajda, da bi u 91. minutu Filkrug izjednačio na 1:1.

Raštimovane selekcije Škotske i Mađarske su odigrale borbenu, ali uzdržanu utakmicu iako je i jedne i druge pobeda verovatno vodila u osminu finala. Rasplet se dogodio u 100. minutu kada su Škoti napadali, a naše komšije odradile dobru kontru i preko Čobota došle do pobedonosnog gola. Meč je produžen pošto je Vargi dugo ukazivana pomoć.

Nemačka je prva sa 7 bodova, Švajcarska druga sa 5, Mađarska treća sa 3, a Škotska poslednja sa 1. bodom.

U osmini finala Nemačka ide na drugoplasiranu ekipu iz naše grupe, a Švajcarska na drugoplasiranu selekciju iz grupe B. Italiju ili Hrvatsku. Mađarska čeka rasplet iz ostalih grupa za prolaz sa trećeg mesta.