NEUSPEŠNA PRVA PRIPREMNA UTAKMICA PARTIZANA

(26.6.2024) – Fudbaleri Partizana izgubili su prvu pripremnu utakmicu ovog leta u toku pripremnog perioda.

Crno- beli su poraženi rezultatom 2:1 od NK Brava u prvom pripremnom susretu, a jedini strelac za vicešampiona Srbije bio je Đorđe Jovanović u 36. minutu .U sastavu nije bilo Aleksandra Jovanovića, Svetozara Markovića, Nihada Mujakića, Bibarsa Natha, Gajasa Zahida, Sameda Baždara i Mateusa Saldanje koji danas nisu bili u protokolu, jer je trener Stanojević želeo da isproba igrače koji nisu imali toliko zapaženu ulogu prošle sezone.

U 27. minutu su gubili 2:0, a sada je Filipović postigao autogol. Kao što je rečeno, Partizan je u 36. minutu preko Jovanovića došao do svog jedinog gola. U drugom poluvremenu je trener crno-belih, Aleksandar Stanojević izveo drugu ekipu. Debitovao je konačno i Nikola Miličić.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević nije puno pričao posle utakmice.

“Mogli smo da vidimo dosta stvari, ovakve utakmice tome i služe. Imamo jasniju sliku na koga možemo da računamo, a na koga ne. Treba da se dobro pripremimo i vidimo u kom pravcu treba da idemo i kakve probleme imamo. Drugo poluvreme je bilo bolje, ušli su svežiji igrači i dobro su odigrali. Možemo da budemo zadovoljni po tom pitanju. Sledi analiza, videćemo šta i kako dalje” ,  istakao je Stanojević.

Partizan pripremni period završava u Sloveniji. U petak se vraća za Beograd, u ponedeljak putuje u Rusiju, a onda će 3. jula u Moskvi igrati protiv Dinama iz Moskve, potom četiri dana kasnije protiv CSKA.