NIKOLI JOKIĆU SE SMEŠI JOŠ BOLJI UGOVOR

(29.7.2023) – Srpski košarkaš Nikola Jokić 2026. godine mogao bi da postane najplaćeniji igrač u istoriji NBA lige.

Najbolji košarkaš na svetu bi mogao da u roku od tri godine, prema procenama američkih novinara stavi paraf na ugovor vredan 400 i više miliona dolara.

Podsetimo, prema još uvek aktivnom ugovoru Jokić će zaraditi 276 miliona dolara, a od pre nekoliko dana NBA rekorder je postao igrač Bostona Džejlen Braun sa 304 miliona dolara za petogodišnji ugovor.

U svojoj analizi Kurt Helin, analitičar za NBC sport ističe:

“Nikola Jokić je bez dileme najbolji košarkaš koji zemljom hoda u ovom trenutku. Potpisao je produžetak ugovora vredan 274 miliona dolara pred start prošle sezone. Ipak, zahvaljujući njegovoj igračkoj opciji na kraju toga, u leto 2026. mogao bi da potpiše prvi ugovor od 400 miliona dolara kao produžetak sadašnjeg ugovora, posebno ako to bude pet godina za 404 miliona. Jokić bi dobio taj novac bez obzira osvoji li još jednom titulu ili bude MVP, jer će imati deset godina službe. Biće u stanju da dobije tako nešto bez obzira na stil igre i godine.”

Pre Jokića naredne godine Janis Adetokumbo će potpisati ugovor vredan 334 miliona dolara, a “supermaks” ugovori sleduju i Džejsonu Tejtumu (334 miliona), te Džoelu Embidu i Luki Dončiću po 367 miliona dolara.

Ipak, ne treba zaboraviti da u SAD na porez ode 51% zarade.

FOTO: SCREENSHOT – TWITTER/NBA CENTRAL