NOVAK ĐOKOVIĆ I MIOMIR KECMANOVIĆ SLAVILI U DUBLU

(31.10.2023) -Novak Đoković i Miomir Kecmanović pobedom su otvorili turniru dublova na Mastersu u Parizu. Oni su u prvom kolu pobedili Gonzala Eskobara i Aleksandra Nedovjesova, 6:4, 6:2.

Odlično su počeli susret, došli do brejka i prednosti od 2:0, da bi potom u petom gemu još jednom oduzeli servis Eskobaru i Nedovjesovu, za 4:1. Nisu uspeli da ga potvrde. Uzvratili su Kolumbijac i Kazahstanac odmah, a potom smanjili i na 4:3. Ništa im nije vredelo zato što su srpski teniseri zadržali prednost brejka i posle 34 minuta stigli do 6:4.

Odmah su krenuli brejkom i u drugom setu i stigli do 2:0. Uspeli su na servis Kecmanovića da se izvuku posle 30:40 i da stignu do 3:1. Usledio je novi brejk za 4:1 posle odlična dva riterna Kecmanovića. Nije bilo šanse za Eskobara i Nedovjesova, Novak je odservirao u gemu za 5:1. Imali su u narednom gemu meč loptu na servis Nedovjesova, nisu je iskoristili, ali su u narednom bili sigurni i završili posao. U narednom kolu Đoković i Kecmanović igraju sa trećim nosiocima, Rohanom Bopanom i Matom Ebdenom.