FOTO: TENISKI SAVEZ SRBIJE

NOVAK ĐOKOVIĆ SE NADA DA ĆE IGRATI U AMERICI

(22.2.2023) – Najbolji teniser sveta Novak Đoković na konferenciji za medije je istakao da se nada da će igrati u Americi, kao i to da ne postoji broj titula na grend slem turnirima koji bi bio optimalan za njega.

“Ne postoji optimalan broj koji bi zadovoljio moju glad za grend slem trofejima. Nemam krajnji broj, ni granicu u smislu do koje godine ću igrati profesionalni tenis, iako po automatizmu ljudi počinju nakon 30. da postavljaju pitanja u svim sportovima, pogotovo u tenisu.”

“Ja i Federer i Nadal sretali smo se sa tim pitanjima često, ima puno predviđanja i nagađanja, a sigurno je da je ta glad još prisutna. To bih pre okarakterisao da je strast prema sportu i da je velika želja za takmičenje i nadmetanje.”

“Volim ovaj sport, volim da igram sa sinom, decom, sa bilo kim. Igram tenis rekreativno i nemam odbojnost prema sportu jer uzima tako veliki deo mog života.”

“Prošle godine sam propustio Majami, Indijan Vels i Ju-Es open. Ne bi se desilo prvi put, nadam se da neće. Moja pozicija je ista. Ono što smo videlu u Australiji je pokazalo da to nije uticalo na moj tenis. Ju-Es open je daleko, ima još šest meseci. Voleo bih da budem tamo, ne mogu ništa više od toga da kažem. To je jedan od četiri najveća turnira. Publika me je sjajno dočekala 2021. u finalu koje sam izgubio. Tamo sam iskusio ono što nigde nisam.”

“Dobio sam podršku od direktora turnira u Indijan Velsu, oni žele da idem u Ameriku.”

“Proces je u toku i to je sve što znam. To su događanja koja su van moje kontrole. Voleo bih da igram i drago mi je što sam dobio odobrenje direktora u Majamiju i Indijan Velsu. Nadam se da će oni koji odlučuju doneti potvrdnu odluku.” 

“Imam puno samopouzdanja, čak i da ne igram u Americi. Spremiću se za šljaku. To je podloga koja je mnogo zahtevna, nepredvidiva, a Nadal je igrač koji je beležio ubedljivo najbolje rezultate na njoj. Ni ja nisam bio loš tokom karijere. Potrudiću se da malo popravim start na šljaci ove godine, poslednjih četiri, pet godina to nije bio slučaj.”

“Beograd mi je bio odskočna daska. To ću ove sezone pokušati u Banjaluci. Krajnji cilj je Rolan Garos. Videću kakav je raspored, ne znam šta ću igrati na šljaci. Banjaluku i Monte Karlo sigurno.”

“Alkaraz je zaslužio da bude broj jedan. On je osveženje za tenis. Imam samo reči hvale za njega.

“Igra veoma eksplozivno i dinamično. Napreduje na svim mogućim podlogama”.

“Nakon oporavka od povrede nastavio je kako treba.”

“Prioritet je da ostanem zdrav, da budem u što boljoj formi u skladu sa svakim segmenotm sebe, na terenu i van njega. Jer znam kada sam u potpunosti usklađen da mogu da osvojim bilo koji turnir. Zapravo, to mi je najvažniji prioritet”, rekao je Novak Đoković.

FOTO: TENISKI SAVEZ SRBIJE