NOVAK ĐOKOVIĆ U POLUFINALU AO

(23.1.2024) – Najbolji teniser sveta Novak Đokovićse plasirao u 11. polufinale Australijan opena, pošto je posle četiri seta savladao Tejlora Frica 3:1.

Meč je počeo žestoko, gemom koji je imao devet izjadnačenja. Đoković nije iskoristio tri brejk lopte, baš kao i u trećem gemu. To je dalo Fricu krila i postala je velika borba za svaki poen. Srpski teniser je u devetom gemu stigao do nove dve prilike da oduzme servis protivniku, ali Amerikanac se još jednom nije dao, spasao je ukupno osam brejk lopti u tom momentu.

Na 6:5, Fric je na servis Novaka imao 15:40 i dve set lopte. Spektakularno se izvukao Đoković dobrim servisima, a potom izborio taj- brejk. Tu je pokazao svu snagu, bio je miran, koncentrisan, precizan, odigrao je kako treba i konačno upisao taj početni set dobivši taj brejk sa 7:3. Fric je odmah odgovorio brejkom na startu drugog seta, potom je u narednom spasao brejk loptu.

Nestvarno je kako je igrao u tom setu, pogađao je linije, slao teške udarce. Novak je u šestom i osmom gemu propustio još šest brejk lopti, ukupno 15 od početka meča. Potom je u devetom gemu odigrao sjajan poen i smanjio na 5:4. Fric je posle svega toga zaslužio da uzme set, što se i desilo uskoro, 6:4.

Međutim, bilo je pitanje kada će pasti koncentracija Fricu na servisu, a Đoković ju je čekao. Na kraju je uspeo da u drugom gemu iskoristi ukupno 16. brejk loptu u meču za 2:0, a potom potvrdi brejk u gemu bez izgubljenog poena za 3:0. Ušlo se fazu brzih gemova, a Najbolji teniser današnjice je servirao sve bolje. Do 4:1 je stigao 17. asom od početka meča, a Fric je ubrzo smanjio na 4:2.

Međutim, nije mu Novak dozvolio da ga ugrozi, rutinski je stigao do 5:2, a potom novi, drugim brejkom okončao treći set, 6:2. Novak je na početku poslednjeg seta uspeo prvi da dođe do početnog gema.

Nije iskoristio dve brejk prilike u narednom gemu, ali to nije mnogo uticalo na njega. Nastavio je dobro da servira, Fricu nije dao priliku da ga ugrozi kao početkom drugog seta i sve je bilo lakše. Na 3:2, Novak je izmorio Frica, posle nekoliko pogođenih linija napustila je sreća Amerikanca, Novak je u tom šestom gemu uspeo da dođe do brejka za 4:2. Malo kao da se opustio Fric je momentalno uzvratio ribrejkom za 4:3, ali ne zadugo. Novak je napravio brejk s nulom za 5:3, a onda rutinski završio posao.