NOVAK ĐOKOVIĆ U POLUFINALU SINSINATIJA

(19.8.2023) – Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Sinsinatiju posle pobede nad Amerikancem Tejlorom Fricom rezultatom 2:0 (6:0, 6:4).

Đoković koji je inače čak sedam puta bio finalista ovog prestižnog takmičenja, prvi set je osvojio veoma ubedljivo sa 6:0 i taj period igre trajao je 21 minut.

Ako spominjemo statističke parametre, trebalo bi napomenuti da je Novak ipak samo dva puta bio osvajač titule.

Đoković je novinarima pre meča sa Amerikancem rekao da je ovo definitivno jedna od najbržih podloga na betonu koje igrači imaju na Turu: “Razgovarao sam sa mnogo igrača, svi su saglasni da lopta visoko odskače i teško ju je kontrolisati. Zato servis daje toliko veliku prednost. Znam da je to ključ i nadam se da ću nastaviti tako”, istakao je Đoković.

FOTO: SPORT KLUB TV/ SCREENSHOT

Drugi set bio je znatno neizvesniji. Tejlor Fric je odmah na početku oduzeo servis Đokoviću i čuvao prednost do momenta kada je Nole uzvratio brejk i izjednačio rezultat na 4:4 u gemovima. Nije se dugo čekalo da Fric ponovo popusti sa koncentracijom i izgubi svoj servis za konačan plasman Novaka Đokovića u polufinale Sinsinatija.

FOTO: SPORT KLUB TV/ SCREENSHOT

Milan Aksentijević

FOTO: SPORT KLUB TV/ SCREENSHOT