NOVE MEDALJE ZA SRPSKE STRELCE

Damir Mikec je osvojio zlatnu medalju vazdušnim pištoljem, a Zorana Arunović srebrno odličje istim oružjem u ženskoj konkurenciji na Kupu predsednika u Kairu, završnom turniru sezone Svetske streljačke federacije.

Trodnevna takmičenja vazdušnim pištoljem, tokom kojih su srpski strelci blistali, danas su završena polufinalnim i mečevima za zlato.

Mikecov rival u meču za zlato bio je Nemac, stari znanac Kristijan Rajc. Veliko finale je bilo vrlo slično polufinalu. Mikec je diktirao ritam, rajc ga je jurio. U završnici je Rajc prišao na dva poena zaostatka (9:11). Međutim, Mikec je u naredne tri serije bio precizniji, za pobedu 17:9.

Novim zlatom Mikec je opravdao zvanje najboljeg na svetu. Godinu je završio na prvom mestu liste vazdušnim pištoljem, pa će biti proglašen i za najboljeg strelca godine ovim oružjem.

Rival Zorane Arunović u velikom finalu bila je Kamil Jedrževski (Francuska). Rivalke u meču za zlato su bile u izjednačenoj trci. Ipak, Francuskinja je češće bila u vođstvu, ali Zorana ju je konstantno pratila. Arunovićeva je izjednačila na 12:12. Međutim, Francuskinja je dobila poslednja četiri poena i trijumfovala 16:12.

U subotu, poslednjeg dana turnira, Milenko Sebić je u finalu nadmetanja MK puškom iz trostava zauzeo šesto mesto.

FOTO – SSS