NOVI BEOGRAD POTOPIO BREŠU ZA TOP OSAM

(22.11.2023) – Novi Beograd je ubedljivo savladao Brešu u petom kolu grupe Lige šampiona 13:5 (2:1, 2:2, 4:2, 5:0). Ovom pobedom srpski šampion je obezbedio nastavak takmičenja u Ligi šampiona.

Breša je bolje otvorila ovaj meč, pošto je posle prvog napada povela iz peterca. Skrivio ga je Drašović a pogodio Rencuto-Jodiće. Dugo se igralo bez gola na obe strane. Filipovića nije hteo šut, a golmani su briljirali, posebno Dobožanov. Golgeterski učinak Breše je ostao na jednom golu a u poslednjih 100 sekundi Granados iz peterca i Lukić udarcem su preokrenuli rezultat.

Breša je u drugoj četvrtini imala nekoliko uzastopnih napada čiju su realizaciju sprečavali Dobožanov i blok odbrane. Ipak Irving je uspeo da izjednači. Drašović je jakim udarcem prekinuo agoniju sa igračem više. Iz šeste prilike prvi gol. Na drugoj strani Breša je u tom momentu imala 7-0. Na poluvreme je Novi Beograd zahvaljujući golu raspoloženog Lukića otišao sa minimalnom prednošću.

U drugom delu utakmicu obe ekipe su se raspucale. Za nepun minut tri gola. Izjednačenje Breše preko Del Basa golom za 5:4 anulirao Duško Pijetlović da bi u narednom napadu Jodiće postigao drugi gol. Potom Granados nije iskoristio peterac. Deset sekundi kasnije još jedan peterac za domaćina kojeg nije iskoristio Filipović. Pogodio je prečku.

Breša je u tim momentima imala psihološku prednost  zbog Granadosa, koji je morao da napusti igru zbog tri isključenja. Bez obzira na igrača manje, u bazenu se pitala samo jedna ekipa, a to je Novi Beograd. Konačno je pogodio Filipović, zatim iz kontre majstorski Vlahopulos za 7:5. Igra Breše se totoalno raspala. Novi Beograd je zaradio još jedan peterac kojeg je Drašović pretvorio u 8:5. Za dva minuta tri gola koja su rešila pitanje pobednika. Do kraja utakmice Breša je bila bleda ekipa bez veće inicijative. Domaćin se pitao za sve a kao i u prvom susretu tok igre su diktirali Filipović i Vlahopulos.

Filipović se potpuno razigrao, u poslednjem delu postigao brzo još dva gola. Radulović i Vlahopulos dva puta su nastavili goleadu. Serija 8:0 je potpuno pokvarila utisak o igri Breše koja punih 13 minuta nije postigla pogodak. Domaćin je stigao, kao i u prvom susretu do ubedljive pobede. Sve je na kraju bilo kako treba osim igrača više 11-3. Dobožanov je briljirao, sa 15 odbrana je bio najjači utisak, igrač manje perfektan. To budjenje Novog Beograda od sredine treće četvrtine je pokazatelj koliko ovaj tim može.

U poslednjem kolu Novi Beograd će gostovati Sabadelju koji bi u slučaju pobede pretekao Gocićev tim ali u slučaju poraza bi morao da drugo mesto prepusti Breši koja igra sa slabom Steauom.

FOTO: VK NOVI BEOGRAD