NOVI BISER IZ OMLADINSKE ŠKOLE ČUKARIČKOG JE ANDREJ SUBOTIĆ

(8.7.2024) – Prošle sezone Čukarički nije izborio plasman u Evropu, ali je u prvi plan na veliku scenu izbacio još dva dečaka iz svoje Omladinske škole, Igora Miladinovića i Mihajla Cvetkovića.

Stručni štab Brđana imao je tu privilegiju da na ove pripreme povede najtalentovanije dečake iz omladinskog pogona, među njima ovoga puta na Bledu su: Vladan Čarapić, Vojin Serafimović, Lazar Stojanović, Veljko Mirosavić, Stefan Mitrović, Marko Arsović, Mihajlo Cvetković, Andrej Subotić…

Zanimljivo, u dosadašnjim prijateljskim utakmicama tokom priprema u Slovniji golove su, između ostalog, postizali upravo i omladinci, najpre Marko Arsović, potom i Andrej Subotić. I sigurno je da će na njih dvojicu, ali i sve ostale, šef struke Goran Stanić moći da računa u budućnosti, na neke već u sezoni koja će početi za deset dana.

– Ovo su mi prve pripreme sa prvim timom. Bio sam ranije na nekoliko treninga, bio sam u protokolu za meč poslednjeg kola prošle sezone protiv Crvene zvezde, ali nisam debitovao. Želeo bih pre svega da istaknem da je privilegija i zadovoljstvo biti sa ovim momcima u Sloveniji, za sve nas iz omladinskog pogona ovo je nemerljivo iskustvo – kazao je Andrej Subotić, ofanzivni vezista Čukaričkog, koji je potom izneo prve utiske sa priprema na Bledu:

 

– Smatram da sam se dobro uklopio, ali sve ja zasluga stručnog štaba i saigrača, koji mi mnogo pomažu, u svakom trenutku, ne samo na treninzima i utakmicama. Imam sve preduslove da se dokazujem i da se borim za svoj status. Svi igrači mi pružaju podršku, ali ako moram nekog da istaknem, to su Đorđe Ivanović, kapiten Marko Docić i Stefan Kovač. Na terenu konkretno, najviše mi priča Kovač, ima i pohvali i zamerki, ali sve je dobronamerno. Nadam se da će kritika vremenom biti sve manje – nasmejao se Subotić.

Talentovani omladinac Brđana istakao je da je gledao sve mečeve prvog tima, čiji je član na ovim pripremama, a istakao je i koja mu je primarna pozicija na terenu.

– Gledao sam gotovo sve utakmice prvog tima, najviše pažnje sam obraćao na momke koji igraju na mojoj poziciji, možda najviše baš Igora Miladinovića. Nadam se da ću uskoro i ja imati ulogu u prvom timu.Moja primarna pozicija je predni vezni, polušpic, ali mogu da igram i krilnog napadača, levo ili desno, u zavisnosti od zahteva trenera.

Iako još nema punih 18 godina, Subotić ima već zavidan staž na Banovom brdu.

– U Čukaričkom sam konstantno već tri i po godine, a ranije sam dolazio na treninge i turnire. Prvi put sam belo-crni dres obukao na jednom turniru u Bugarskoj, šef mi je tada bio Zdravko Rauković, tada sam imao 12 godina. Čukarički me je i video na jednom od turnira na kojima sam igrao za tim iz rodne Gradiške, mesta u Republici Srpskoj, konkretno učinio je to Đorđe Aćimović Đulika. Kontaktirali su moje roditelje, i od tada sam na Banovom brdu. Sada već mogu da kažem da sam „dete Čukaričkog“. Iskreno, ovaj klub osećam kao svoj.

Na pitanje ko mu je fudbalski idol, Subotić je dao kratak i prilično koncizan odgovor.

– Definitivno, Kristijano Ronaldo. O fudbalskim kvalitetima je izlišno govoriti, ali mi se najviše sviđa njegov mentalitet, kao i celokupno ponašanje najboljeg igrača na svetu.

TEKST I FOTO – FK ČUKARIČKI