NOVI BIZAR STIŽE IZ ŠPANSKE FUDBALSKE LIGE

(7.2.2024) – Neočekivani detalj dolazi nam iz španske fudbalske La lige.

Fudbaler Sevilje Okampos pripremao se da izvede aut u utakmici protiv Rajo Valjekana kada mu je mladi navijač domaće ekipe iz dva pokušaja gurnuo srednji prst u anus. Igrač se okrenuo prema mladom primitivcu koji se prvo pravio blesav, a onda i smeškao nakon svog poteza, nešto mu rekao i pozvao sudiju da interveniše. Posle kratke pauze meč je nastavljen.

“Svi su videli šta se dogodilo i nadam se da će La Liga ovo ozbiljno da shvati, poput rasizma. Ne mislim da su svi navijači Raja ovakvi, ali uvek postoje i budale”, rekao je Okampos i dodao: “Nadam se da se ovo neće ponoviti, jer da se to dogodi u ženskom fudbalu svi znamo što bi bilo. Suzdržao sam se od reakcije jer imam dve ćerke i nadam se samo da se to sutra neće dogoditi njima.”

Kako to obično biva, ovakve budalaštine privlače ogromnu medijsku pažnju, pa smo izdvojili neke od naslova i komentara.

As – Nerealna scena na stadionu. Ne možemo da verujemo šta je mladi navijač domaćina uradio igraču gostiju.

Marka – Neviđena analna agresija bez presedana. Navijač Raja izveo gnusni nasilni čin narušavanja telesnog integriteta igrača Sevilje.

Sport – Skandal! Gledalac zabio prst u igračev čmar usred utakmice i nasred terena.

Mundo Deportivo – Bizaran i neobjašnjiv napad mladog gledaoca na igrača suparničke ekipe. Kao da to što je napravio nije dovoljno grozno, još se nakon gnusnog čina smeškao, kao i ortaci oko njega. Srećom, situacija nije eskalirala zahvaljujući tome što je inače temperamentni Okampos reagovao smireno. Tačnije, ne onako kao što je mogao.

Okampos je zaista sjajno odreagovao, jer da je plavušanu raspalio šamarčinu, što je logična reakcija, već bi zbog ljudskih prava i tome slično završio kao nasilnik u pritvoru. Inače, Sevilja je pobedila sa 2:1 golovima Jusefa En-Nesirija.

FOTO – SCREENSHOT/YOUTUBE