NOVI PREDSEDNIK FSS – PO KULOARIMA SE POMINJU IMENA VIDIĆA, NEDIMOVIĆA I DŽAJIĆA

(10.2.2023) – Fudbalski savez Srbije odavno nema predsednika što mu nije smetalo da postigne sjajne rezultate u 2022. godini.

Međutim, UEFA ne trpi takve stvari pa je jedan od razloga češćih dolazaka Čeferina bila sugestija da se do februara izabere predsednik, inače će biti postavljen čovek sa strane. Usput je stopiran priliv novca od strane evropske kuće fudbala za razne projekte.

Da bi neko bio kandidat mora da bude član Skupštine saveza.

Zato je, prema nezvaničnim informacijama ili tračevima, Nemanja Vidić uleteo u pomenuti organ na predlog Jedinstva sa Uba, a Crvena zvezda je izbacila iz Skupštine Marka Petrovića i stavila Dragana Džajića. Treći kandidat je bivši ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Sada se čeka raspisivanje izbora od strane v.d. predsednika FSS Nenada Bjekovića.

Svako od 83 delegata Skupštine može od tog trenutka pa u narednih 15 dana da se kandiduje za predsednika uz potpise pet delegata koji ga podržavaju i uz kandidaturu mora da priloži planirani sastav Izvršnog odbora za novi mandat.

Najkasnije 15 dana uoči izborne sednice zaključiće se lista kandidata i posle tog roka naknadno prijavljivanje neće biti moguće. To znači da na samoj izbornoj sednici Skupštine neće moći da se predlaže novi kandidat.

Predsednik će postati kandidat koji bude dobio više glasova. Da bi sednica počela, neophodno je prisustvo 42 delegata Skupštine.

FOTO – FSS