NOVI SRPSKI FUDBALSKI ŠAMPIONAT POČINJE (MOŽDA) 28. JULA

(30.6.2023) – Članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije potvrdili su odluku o odlaganju starta Superlige Srbije koji će umesto 21. početi 28. jula,

Još uvek je zbog “slučaja Kolubara” nepoznato ko će učestvovati u Superligi, a samim tim je nepoznat i raspored takmičenja.

Lazarevčanima je oduzeto devet bodova zbog nameštanja, što ih je koštalo ispadanja iz lige, zatim je ta odluka suspendovana, a umesto njih bi u niži rang mogao Radnik iz Surdulice koji je opstanak u Superligi izborio kroz baraž. Surduličani su odmah izdali saopštenje u kome kažu da oni nemaju nikakve veze sa Kolubarom, a logično je da bi u takvom raspletu događaja Radnik odmah uložio žalbu.

Novi radnici u FSS su Miroslav Tanjga, koji je imenovan za direktora sportskog sektora FSS, a umesto Svetislava Đurovića, oficir za integritet biće Bogdan Đurđević.

“Doneta je odluka o nastavku saradnje sa Nikolom Lazetićem, direktorom mlađih selekcija FSS, kao i selektorima Radovanom Krivokapićem (omladinska), Aleksandrom Lukovićem (mlađa omladinska) i Jovanom Damjanovićem, koji je postavljen za selektora kadetske selekcije.

Usvojene su liste sa imenima članova nezavisnih tela Fudbalskog saveza Srbije koja će ići na usvajanje članovima Skupštine FSS.

Radi se o članovima Nadzornog odbora, Odbora za sprovođenje izbora, Disciplinske i etičke komisije, Disciplinskom inspektoru, Komisije za žalbe, Komisije za licenciranje klubova (prvostepeni organ) i Komisije za žalbe (drugostepeni organ)”, saopštio je FSS na zvaničnoj internet stranici.