NOVO PRIZNANJE ZA BAJEVIĆA U GRČKOJ

(21.2.2023) – Jedan od najpopularnijih fudbalera u bivšoj Jugoslaviji svakako je bio i Dušan Bajević.

Deo mostarskog trilinga Bajević – Marić – Vladić, koji je u SFRJ imao poseban status jer su odrasli u istom gradu kao Srbin, Musliman i Hrvat, posle igranja u Veležu od 1977-1981. nastupao je za AEK, koji je potom vodio kao trener od 1988-1996. i u tom periodu ostvario potpunu dominaciju u grčkoj ligi.

Njegov prelazak u Olimpijakos potpalio je neviđene strasti u navijačkim krugovima, ali i pored toga što je potom vodio i PAOK, Aris, opet AEK i Atromitos, Bajeviću oreol legende fudbala niko nikada nije mogao da oduzme, pošto je i dan danas “besmrtan” u Grčkoj.

Poslednje priznanje dobio je od strane medijske kuće „Gazeta“, a voditelj je na svečanosti istakao da on svakako pripada Kući slavnih grčkog fudbala.

Bajević je tom prilikom imao neočekivano emotivan nastup, čak je počeo i da plače, što je u suprotnosti sa njegovom odmerenom, čvrstom i kontrolisanom pojavom.

Volim Grčku, puno mi je pomogla evo već 35 godina. Sa svojom porodicom, to mogu da kažem, preživeo sam rat i nikada to neću zaboraviti – istakao je popularni princ sa Neretve.

Bajević od 1995. godine ima i državljanstvo Grčke.