OBRADOVIĆ OČEKUJE SPEKTAKL U ČETVRTAK UVEČE

Željko Obradović, trener košarkaša Partizana, obratio se novinarima pred derbi protiv Crvene zvezde u 12. kolu Evrolige u četvrtak od 20.30.

Obradović je na konferenciji pred utakmicu objasnio veličinu ovakvog događaja u Evroligi.

“Izuzetno smo srećni i zadovoljni što ćemo u Beogradu moći da odigramo takvu utakmicu, između Partizana i Crvene zvezde. Prva u istoriji… Igramo protiv ekipe s kojom smo igrali i pre desetak dana, analizirali smo tu utakmicu, znamo da je Crvena zvezda u sjajnoj seriji rezultata i igara, pa nam samim tim neće biti nimalo lako. Naravno, verujemo u svoje mogućnosti, možemo da odigramo na nivou iz većeg dela tog prvog derbija – rekao je Obradović.

Zaista bih želeo da apelujem na navijače da urade sve da ta utakmica prođe na najbolji mogući način, da posle utakmice svi pričamo samo i isključivo o košarci. Navijajte za naš tim, pomozite nam, ali i poštujte rivala. Svi koji dolaze sa strane, iz cele Evrope, treba da vide utakmicu koja će se prepričavati dugo, da pošaljemo najlepšu sliku u svet. Želimo samo da se priča o kvalitetu košarke i dobroj atmosferi.

Obradović očekuje pobedu…

-Da se naredna utakmica završi rezultatom povoljnim za nas, u odnosu na prethodnu u derbiju. Izvukli smo pouke, analizirali do najsitnijih detalja utakmicu koju smo igrali protiv Crvene zvezde. Treba da radimo neke stvari koje smo radili u većem delu utakmice. Mi smo meč izgubili u poslednjih pet minuta i to su one stvari na koje smo probali da utičemo. Imaćemo trening i u sredu, pa na dan utakmice, gde ćemo da razrađujemo detalje. Kao i svaka utakmica u Evroligi, ova će biti takođe teška, posebno protiv Crvene zvezde koja stvarno igra dobro u poslednje vreme. Ako želimo da pobedimo, moramo da damo maksimum u svakom košarkaškom smislu – istakao je Obradović i podvukao:

-Igrači su maksimalno spremni. Svesni su onoga što nas očekuje. Postoji draž te prve utakmice. Naše misli su isključivo okrenute ka terenu. Želimo da naši navijači shvate da ne treba da padne nijedan papir na teren, da sve bude fer i sportski, da se svi osećaju lepo… Dobio sam poziv i doći će mi prijatelji iz cele bivše Jugoslavije, a doći će mi i ljudi iz Španije, Turske, Grčke i Italije. Zainteresovani su da vide večiti derbi, prepoznaju da će to biti utakmica izrazitog kvaliteta.