ODBOJKAŠI RUTINSKI SLAVILI PROTIV ESTONIJE

(4.9.2023) – Muška odbojkaška reprzentacija Srbije savladala je Estoniju sa 3:0(25:16, 25:23, 25:22) u četvrtom meču A grupe Evropskog prvenstva.

Na startu meča Srbija se odvojila od protivnika i povela sa 7:3. Sigurnom i smirenom igrom naši odbojkaši su uvećali prednost na 16:10, a potom i 22:16 čime je bilo jasno da će prvi set pripasti Srbiji.

Zaigrala je bolje selekcija Estonije u drugom setu. Ni u jednom momentu nisu dozvolili da se odlepimo i napravimo prednost, čak su u jednom momentu imali plus dva u odnosu na našu reprezentaciju 18:20. “Orlovi” su se ekspresno vratili u meč čime su došli do poravnanja rezultata 23:23. Naredna dva poena pripali su našim odbojkašima, nakon čega su došli do velikih 2:0 u setovima i bili nadomak pobede.

Treći set je bio preslikan kao prvi. Naši reprzentativci su napravili prednost na početku setu, a do kraja seta su samo održavali rezultatsku prednost.

U redovima naše selekcije najefikasniji je bio Dražen Luburić sa 18 poena, Pavle Perić je dodao devet, dok je Marko Ivović ostao na osam poena.

Poslednji duel u grupnoj fazi selekcija Srbije igra već sutra od 21 čas, kada će im protivnici biti reprezentativci Nemačke.